Invisible Blocks Win XP

Problems running games? Right in here.
thatguy
Posts: 2
Joined: 04 Mar 2012, 04:13

Post » 04 Mar 2012, 04:20

I deleted the %appdata% folder and still nothing, I can, I assume, play the game fine with no issues other than everything is invisible.

I can play the Portal first level just fine, everything on it is visible, just the Mario level.

Image

Glacial
Posts: 2
Joined: 04 Mar 2012, 11:02

Post » 04 Mar 2012, 11:06

same problem here. Windows xp sp3, all .NET frameworks installed

Image
Image
Image
Image

User avatar
slime
Shaders guy
Posts: 148
Joined: 02 Feb 2012, 21:37

Post » 04 Mar 2012, 11:14

What sort of GPUs do you guys have? Are your graphics drivers up to date?

User avatar
trosh
Posts: 1594
Joined: 03 Feb 2012, 08:36

Post » 04 Mar 2012, 11:23

oh god why do you guys have to post millions of giant picture
it will be just as understandable with scale = 1

Redux
Posts: 19
Joined: 04 Mar 2012, 12:23

Post » 04 Mar 2012, 12:28

Same problem I got.
Image

...

PS: Blocks are visible in Portal mappack...

User avatar
rokit
Posts: 2095
Joined: 03 Feb 2012, 00:47

Post » 04 Mar 2012, 18:33

For people with Win XP SP2. Guys, it has been voted worst OS (Vista SP1 in second) in history, get a life and change it.

Redux
Posts: 19
Joined: 04 Mar 2012, 12:23

Post » 04 Mar 2012, 18:37

rokit boy wrote:For people with Win XP SP2. Guys, it has been voted worst OS (Vista SP1 in second) in history, get a life and change it.
I'm Windows XP SP3 user, so...

User avatar
rokit
Posts: 2095
Joined: 03 Feb 2012, 00:47

Post » 04 Mar 2012, 18:38

Redux wrote:
rokit boy wrote:For people with Win XP SP2. Guys, it has been voted worst OS (Vista SP1 in second) in history, get a life and change it.
I'm Windows XP SP3 user, so...
Hmm... This one has a pretty good rating... I dunno, get Win 7 or a UNIX-like os (linux)

roman6a
Posts: 10
Joined: 04 Mar 2012, 11:45

Post » 04 Mar 2012, 18:40

Redux wrote:
rokit boy wrote:For people with Win XP SP2. Guys, it has been voted worst OS (Vista SP1 in second) in history, get a life and change it.
I'm Windows XP SP3 user, so...
i have Windows XP SP3 (since my CPU can't stand vista or 7) fully up-to-date and this HAS NEVER happened to me

what in the hell is this glitch?

Redux
Posts: 19
Joined: 04 Mar 2012, 12:23

Post » 04 Mar 2012, 18:46

rokit boy wrote:
Redux wrote:
rokit boy wrote:For people with Win XP SP2. Guys, it has been voted worst OS (Vista SP1 in second) in history, get a life and change it.
I'm Windows XP SP3 user, so...
Hmm... This one has a pretty good rating... I dunno, get Win 7 or a UNIX-like os (linux)
I can't use Windows 7 for one reason - I have an old sound card and there's no sound drivers for Windows 7. Linux? I was using this and after an hour I changed back to Windows. Linux is just not for me.

User avatar
trosh
Posts: 1594
Joined: 03 Feb 2012, 08:36

Post » 04 Mar 2012, 19:11

what do you mean it's not for you ? what distro did you try ? also more to the point, did love-unstable with Mari0 work on your version of linux ?

User avatar
slime
Shaders guy
Posts: 148
Joined: 02 Feb 2012, 21:37

Post » 04 Mar 2012, 19:27

Can you verify that the blocks do or don't work on portal levels (post a screenshot)?

Redux
Posts: 19
Joined: 04 Mar 2012, 12:23

Post » 04 Mar 2012, 19:52

what do you mean it's not for you ? what distro did you try ? also more to the point, did love-unstable with Mari0 work on your version of linux ?
I tried to use Ubuntu, but it was like 4 months ago. And I have too much important apps which could not run on Linux.
Can you verify that the blocks do or don't work on portal levels (post a screenshot)?
All blocks are visible when playing Portal levels.

Chaolin112
Posts: 26
Joined: 04 Mar 2012, 00:27

Post » 04 Mar 2012, 20:41

rokit boy wrote:
Redux wrote:
rokit boy wrote:For people with Win XP SP2. Guys, it has been voted worst OS (Vista SP1 in second) in history, get a life and change it.
I'm Windows XP SP3 user, so...
Hmm... This one has a pretty good rating... I dunno, get Win 7 or a UNIX-like os (linux)
(off-topic) oh come on, like service packs make it a different OS, Windows XP is the most epic OS ever! Vista is voted worst, then windows ME, and then (i guess) 98 first edition

ontopic: what are your PC specs? Are you absolutely sure you have the latest drivers, and the latest windows updates and patches?

Redux
Posts: 19
Joined: 04 Mar 2012, 12:23

Post » 04 Mar 2012, 20:49

Chaolin112 wrote: (off-topic) oh come on, like service packs make it a different OS, Windows XP is the most epic OS ever! Vista is voted worst, then windows ME, and then (i guess) 98 first edition

ontopic: what are your PC specs? Are you absolutely sure you have the latest drivers, and the latest windows updates and patches?
CPU: Intel Core 2 Duo E6600 @2.4 GHz
RAM: 1.5 GB DDR
GPU: Sapphire Radeon x1650 PRO 256 MB GDDR3 AGP x8
OS: WindowZ v2 Lite (modified version of Windows XP SP3)

Drivers: 10.2 (can't install newer)
Actually I can't install any updates from Microsoft Update due to modified operating system.

thatguy
Posts: 2
Joined: 04 Mar 2012, 04:13

Post » 05 Mar 2012, 01:54

rokit boy wrote:For people with Win XP SP2. Guys, it has been voted worst OS (Vista SP1 in second) in history, get a life and change it.
1. I have XP SP3.
2. "get a life and change it" how nice of you to insinuate that I am a lesser person for not being able to afford a new computer instead of this old hand-me-down, thank you very much for attempting to prove your dominance over me while insulting me as a person because I have an old computer.

Here's some info on my PC, if you need any other info to help troubleshoot, just let me know.

Image

Everything is up to date.

EDIT: Graphics Chipset ATI Radeon X300/X550/X1050 Series

User avatar
Sašo
Stabyourself.net
Posts: 1427
Joined: 06 Jan 2012, 12:07

Post » 05 Mar 2012, 02:00

Have you tried 1.2? IIRC an issue with legacy ATI drivers was fixed, but i'm not sure it's the one you have.

User avatar
slime
Shaders guy
Posts: 148
Joined: 02 Feb 2012, 21:37

Post » 05 Mar 2012, 02:38

Hi guys, can you try downloading this build of LÖVE http://dl.dropbox.com/u/4214717/love-0. ... -novbo.zip and then dragging the mari0 .love file (avaiable on this site) onto the exe? That specific build should in theory force SpriteBatches (used to display the level geometry/blocks) to always use a slower but better supported fallback method, rather than relying on the graphics drivers to tell it which method to use.

Glacial
Posts: 2
Joined: 04 Mar 2012, 11:02

Post » 05 Mar 2012, 15:32

It works. I downloaded this stuff from your link and then I dragged mari0_1.2.exe to love_novbo.exe (but I think that is not what you exactly wanted :D).
Game started and all blocks from both mario and portal levels are visible now. Everything seems to work well for me.
Thanks

Redux
Posts: 19
Joined: 04 Mar 2012, 12:23

Post » 05 Mar 2012, 16:30

slime wrote:Hi guys, can you try downloading this build of LÖVE http://dl.dropbox.com/u/4214717/love-0. ... -novbo.zip and then dragging the mari0 .love file (avaiable on this site) onto the exe? That specific build should in theory force SpriteBatches (used to display the level geometry/blocks) to always use a slower but better supported fallback method, rather than relying on the graphics drivers to tell it which method to use.
Now Mari0 works properly, thanks! :D
But I have a question. Can I make a shortcut to run it like this?

User avatar
slime
Shaders guy
Posts: 148
Joined: 02 Feb 2012, 21:37

Post » 07 Mar 2012, 02:32

The latest Mari0 version (1.3) contains a possible fix for this issue which doesn't involve always forcing the fallback thing. It would be great if you guys could test if it works and post here with your findings.

If it doesn't end up working, you can permanently attach the Mari0 source to the working LÖVE by doing this in cmd.exe:
copy /b C:\path\to\love_novbo.exe+C:\path\to\Mari0.love C:\path\to\fixedmari0.exe