Streaming game development: https://www.twitch.tv/stabyourself Image

Hey guys, I need help

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 11 Oct 2015, 23:12

Ok, sorry for bugging this website, but I want to know how to properly insert custom tiles into mari0 (not se) 1.6.

Anyone got the answers?

Also, any good tiles would be nice.

QwertymanO07
User avatar
Posts: 1323
Joined: 05 Oct 2012, 07:58
Reputation: 378
Contact:

Post » 11 Oct 2015, 23:22

viewtopic.php?f=12&t=2955
You can find a link there in literally the first thread in the Mari0 forum.

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 11 Oct 2015, 23:33

But I cant get an editing program. .-.

Superjustinbros
User avatar
Posts: 2101
Joined: 29 Mar 2012, 20:39
Reputation: 132
Contact:

Post » 11 Oct 2015, 23:39

Download Paint.Net. If you don't have Photoshop that's the next best thing for making tiles.

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 11 Oct 2015, 23:49

I cant get either

Technochips
User avatar
Posts: 702
Joined: 12 Mar 2015, 16:05
Reputation: 199
Contact:

Post » 11 Oct 2015, 23:51


imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 11 Oct 2015, 23:54

I know the link, but as in my computer isn't downloading it. :/

Mari0Maker
User avatar
Posts: 1347
Joined: 07 Apr 2012, 17:10
Reputation: 39
Contact:

Post » 11 Oct 2015, 23:56

You don't need an image editor to add custom tiles to your mappack.
Just put the tileset in the mappack folder that you would like to add them to, and rename the image to tiles.png

If you don't have file extensions enabled just make the filename "tiles" and check if it's a PNG beforehand, otherwise it wont work properly.

As for an image editor, since you're having issues with Paint.NET, you could try GIMP, which is also cross-platform.
http://www.gimp.org/downloads/

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 11 Oct 2015, 23:59

Thanks Mari0Maker, a great helpm as always. .U.

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 00:16

Actually, I cant put them in since I don't have a program that can get the white out of my pictures, anyone have help?

Mari0Maker
User avatar
Posts: 1347
Joined: 07 Apr 2012, 17:10
Reputation: 39
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 00:26

In GIMP you can add an alpha channel to remove it most of the time, so see if that helps. http://docs.gimp.org/en/gimp-layer-alpha-add.html
If not, then you can use the magic wand tool, make the threshold 0, and then select the white area and press delete. http://docs.gimp.org/en/gimp-tool-fuzzy-select.html

If you prefer to use something other than GIMP just use an editor that supports transparency (pretty much everything except for MS Paint and some legacy software) and it should be self explanatory from there.

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 00:45

Ok, I have an image of the tiles I want to place, and I found an online program to make the tiles have a transparent background, but it still wont let me use them.

Image

Any help?

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 00:45

Omg, it didn't show up, wait a sec.

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 00:46


imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 00:59

Welp, the link AND the photo are no Bueno. hmmm.... that's bad.

Mari0Maker
User avatar
Posts: 1347
Joined: 07 Apr 2012, 17:10
Reputation: 39
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 01:00

I don't see why it wont let you use them; could you describe in more detail what the problem is? Are you sure they're in the folder of the mappack you want them in? Maybe try using a known working tileset like this one?

Also, your tiles are the wrong dimensions, each tile should be 17x17px, not 18x18px. Here's a fixed version.
Image

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 01:04

OOOH, do I have to put in each one separately? Also, the known working tileset is no Bueno, so yeah. :p

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 01:04

Oh, thanks lemme try now

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 01:06

AND they still n o werky jerky. :(

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 01:23

HELLO?!?

Mari0Maker
User avatar
Posts: 1347
Joined: 07 Apr 2012, 17:10
Reputation: 39
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 01:31

Follow this video here to make sure you're doing everything correctly.

I opened up Mari0, went to mappacks, pressed M, navigated to the correct folder of the mappack, added the tiles and renamed it to tiles.png, and opened up the mappack and went to the tiles tab, then custom tiles.

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 01:35

Won't let me play the video.

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 01:44

atsean99, I see you browsing this forum, now HELP. ME! N*GGA! XD that reference tho.

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 01:46

IS DIS DEAD

Mari0Maker
User avatar
Posts: 1347
Joined: 07 Apr 2012, 17:10
Reputation: 39
Contact:

Post » 12 Oct 2015, 01:48

I added a transcript incase it wasn't playable.

Here's some more things to help troubleshoot the issue:

Are you sure the tiles.png is in the correct mappack folder?
Is the file named "tiles.png.png"? (You can check by right-clicking the file and selecting Properties, assuming you're running Windows)
Are you checking the custom tab under the tiles tab in the editor?

If you're still having issues you can join the IRC channel and get help from there.
http://webchat.oftc.net/?channels=stabyourself

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 13 Oct 2015, 03:12

Ok, just an FYI, I AM placing them in the mappack I want them to be, and I am checking that custom tiles tab. But let me try doubling the .png that is shown in your post /\

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 13 Oct 2015, 03:15

Oh, and I am placing them in to a alesean99's entities mappack, if that helps. :/

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 13 Oct 2015, 03:20

OOOHH, IM SO RETARDED, I FORGOT TO RENAME IT. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.-. well, that's embarrassing

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 13 Oct 2015, 03:25

And renaming it didn't even work. .().

Technochips
User avatar
Posts: 702
Joined: 12 Mar 2015, 16:05
Reputation: 199
Contact:

Post » 13 Oct 2015, 11:43

don't quatriple posting
you can edit your post with the pen button at the corner of your post

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 14 Oct 2015, 02:09

Ok, Mari0Maker, let me explain my FULL problem. I am running windows 8 and am using alesean99's entities modded mari0 application. I have tried using tilesets that work, named them accordingly, put it in the correct thing, check the custom tiles, and nope. I have literally tried everything I know. So there you go. Hopefully that gives you a bit of advice.

alesan99
User avatar
Posts: 1671
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 315
Contact:

Post » 14 Oct 2015, 03:49

Can you tell us where you are putting the tileset?

Just copy-paste the text in the top bar like in the picture (The part that is highlighted)
Image

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 14 Oct 2015, 16:14

I am getting mixed messages, do you want me to copy the text OR give you the file address of my mappack I am putting the tiles in?

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 14 Oct 2015, 16:29

nevermind! I figured it out! I DIDNT need the png extension! Sorry for wasting your guys time tring to do something so simple. ;.-.

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 15 Oct 2015, 17:34

I request lock of this thing. :/

Technochips
User avatar
Posts: 702
Joined: 12 Mar 2015, 16:05
Reputation: 199
Contact:

Post » 15 Oct 2015, 18:19

go ask saso


Return to “Mari0”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron