Streaming game development: https://www.twitch.tv/stabyourself Image

Mari0 SE Beta

Maurice
Stabyourself.net
Posts: 2142
Joined: 01 Feb 2012, 20:19
Reputation: 102

Post » 20 Jan 2014, 19:49

Hi. Here's the latest version of Mari0 SE with a shitty example mappack.The mappack is included but I also uploaded it as a separate zip because I'm sure some of you will no doubt have problems opening a .love

http://guegan.de/stuff/mari0_se_2014-01-21_7fix.love - LÖVE 0.9.0
http://guegan.de/stuff/example_mappack.zip

There is a super cool documentation largely made by Trosh over here:
http://guegan.de/mari0doc/index.php
Go check it out to see about all the custom stuff for your mappack.

Known issues:
http://guegan.de/issueviewer/

Please check this list again before reporting any issues.

I'd be super happy if you guys can show what things you can make with this. We're probably gonna open a sub-section in the mapping forum very soon.

Flutter Skye
User avatar
Posts: 1717
Joined: 08 Apr 2012, 17:54
Reputation: 787
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 20:00

Oh wow.
Testing this right now.
Will send report later.

B-Man99
So long, and thanks for all the fish.
Posts: 1922
Joined: 02 Jul 2012, 00:32
Reputation: 414
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 20:01

Oh my god! Well this will be a completely unproductive day for me. Thanks for all the awesome work! :)

Hatninja
User avatar
Posts: 487
Joined: 03 Feb 2012, 18:42
Reputation: 39
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 20:03

This can't be true, can it?

HansAgain
User avatar
Posts: 1133
Joined: 03 Feb 2012, 18:51
Reputation: 265
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 20:04

:(
Image
I got this when i opened it, then i erased the data (not before making a back up), and it happened again.

EDIT:
v Oh! I didn't read that, sorry, i'm dumb.
Last edited by HansAgain on 20 Jan 2014, 20:08, edited 2 times in total.

alesan99
User avatar
Posts: 1618
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 253
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 20:06

@Hans you need Love 0.9.0

I'm so excited!
I'll try to squeeze SE to find bugs.

Maurice
Stabyourself.net
Posts: 2142
Joined: 01 Feb 2012, 20:19
Reputation: 102

Post » 20 Jan 2014, 20:07

Hans1998 wrote::(
Image
I got this when i opened it, then i erased the data (not before making a back up), and it happened again.

Image

Also feel free to join us on IRC and complain about your old mappacks not working to me directly.
http://webchat.oftc.net/?channels=stabyourself

HansAgain
User avatar
Posts: 1133
Joined: 03 Feb 2012, 18:51
Reputation: 265
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 20:14

More :(
Image

EDIT:
v Dude, i think we should get new computer, or at least new video cards.
Last edited by HansAgain on 20 Jan 2014, 20:17, edited 1 time in total.

OrbitalBlueprint
User avatar
Posts: 600
Joined: 08 Sep 2013, 20:11
Reputation: 308
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 20:15

Dammit.

EDIT: Ninja'd by Hans. Removing Image. Same issue.

B-Man99
So long, and thanks for all the fish.
Posts: 1922
Joined: 02 Jul 2012, 00:32
Reputation: 414
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 20:21

It isn't really a crash so I'll just say this here:
On the SMB mappack, if you go into the sublevel for 1-1, the right side is invisible.

OrbitalBlueprint
User avatar
Posts: 600
Joined: 08 Sep 2013, 20:11
Reputation: 308
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 20:24

Hans1998 wrote:Dude, i think we should get new computer, or at least new video cards.


The problem is that I don't have the money to get a new one at all. I could of course go on someone else's laptop throughout the house, but the others are busy with their stuff :(

Anyone who has SE yet, how's it?

Maurice
Stabyourself.net
Posts: 2142
Joined: 01 Feb 2012, 20:19
Reputation: 102

Post » 20 Jan 2014, 20:26

Guys this thread isn't an issue tracker.

OrbitalBlueprint
User avatar
Posts: 600
Joined: 08 Sep 2013, 20:11
Reputation: 308
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 20:39

Sorry, I was just panicking. Anyways, I found out how to make my PC supported, now I can play SE! Yay! So far so good, I really like it. Can't wait to play online soonishly!

MM102
User avatar
Posts: 1015
Joined: 11 May 2012, 06:08
Reputation: 498

Post » 20 Jan 2014, 20:45

I see your fighting back against Alsean and Hugo...
I love how this is released while everyone online

Wilo
User avatar
Posts: 968
Joined: 14 Feb 2013, 06:36
Reputation: 258

Post » 20 Jan 2014, 21:08

Holy shit
Finally my dreams can come true

Pyromaniac
Posts: 18
Joined: 07 Jul 2012, 01:18
Reputation: 0

Post » 20 Jan 2014, 21:13

Didn't believe it when hatninja sent me a message, cool.

alesan99
User avatar
Posts: 1618
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 253
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 21:14

Are you going to let us use that mappack converter?

Wilo
User avatar
Posts: 968
Joined: 14 Feb 2013, 06:36
Reputation: 258

Post » 20 Jan 2014, 21:24

I sure hope so
Jorichi where's my goombas industries

OrbitalBlueprint
User avatar
Posts: 600
Joined: 08 Sep 2013, 20:11
Reputation: 308
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 21:28

I'm not sure if this is now a good place to suggest stuff, but instead of making the colours of the link indicators hard-coded to be blue and orange, it would be awesome if we could edit them in different texture files in each mappavk's graphics folder. That'd be really useful to me.

HansAgain
User avatar
Posts: 1133
Joined: 03 Feb 2012, 18:51
Reputation: 265
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 21:36

I tried it in my brother's computer, it works!
So i think in this computer i will work with SE and in my computer i will use the others (yes, mods, now you are the others).
Maurice, tell me where i can change that power-up key (F), because i use that key to run.

WiloKing wrote:Jorichi where's my goombas industries

Flutter Skye
User avatar
Posts: 1717
Joined: 08 Apr 2012, 17:54
Reputation: 787
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 21:38

F Is a debug key.
[20:36] <@fcgi> flutter guy it's a debug key

Mr.Q.Marx?
User avatar
Posts: 849
Joined: 15 May 2012, 18:35
Reputation: 27

Post » 20 Jan 2014, 21:49

OrbitalBlueprint wrote:...instead of making the colours of the link indicators hard-coded to be blue and orange, it would be awesome if we could edit them in different texture files in each mappavk's graphics folder.

Can't you already do that with the actionblock.png?

HansAgain
User avatar
Posts: 1133
Joined: 03 Feb 2012, 18:51
Reputation: 265
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 22:07

Tell me if i'm wrong, but the cube doesn't exist in this game: the cube dispenser doesn't drop boxes, but it drops other things, the spawner doesn't have box in the list, and the cube entity doesn't work.

Maurice
Stabyourself.net
Posts: 2142
Joined: 01 Feb 2012, 20:19
Reputation: 102

Post » 20 Jan 2014, 22:16

Things fixed so far:
- Players animate again on automated walks
- F12 no longer crashes
- Shouldn't crash due to canvas on unsupported computers (hopefully?)
- Short levels work
- Pressing escape in changesize screen
- Suspend text
- Flag animation not taking look control
- Mushrooms not removing if you get them early
- Short blue screen between sublevels
- Goombas not colliding
- Losing powerups between levels
- Bowser can be killed with fireballs again
- Configuring more than 1 entity at once works again
- Animations trying to load non-json files
- Boxes not working on high maps
- Backgroundcolor not showing in menu
- Enemies not being affected by funnels

Also I don't know what you're smoking there's weighted storage cubes all over my game.
Image

HansAgain
User avatar
Posts: 1133
Joined: 03 Feb 2012, 18:51
Reputation: 265
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 22:21

Ok, i know what's happening, i changed the height to 50, wigth 25, that's why the cubes didn't work, because i changed again to normal height, they appeared.

EDIT: After i was able to put cubes i recorded this:
Image
Last edited by HansAgain on 20 Jan 2014, 23:15, edited 2 times in total.

WillWare
User avatar
Posts: 1217
Joined: 08 Mar 2012, 04:35
Reputation: 265
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 22:24

...okay, this was unexpected. Looks like I'll be making my mappack in SE after all...

Maurice
Stabyourself.net
Posts: 2142
Joined: 01 Feb 2012, 20:19
Reputation: 102

Post » 20 Jan 2014, 22:26

Hans1998 wrote:Ok, i know what's happening, i changed the height to 50, wigth 25, that's why the cubes didn't work, because i changed again to normal height, they appeared.

fixed

TurretBot
User avatar
Posts: 4634
Joined: 15 Mar 2012, 23:18
Reputation: 713
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 22:28

>Bug reports.
>Lots of them.
And I quote:
Maurice wrote:I'd be super happy if you guys can show what things you can make with this.

Turtley3
User avatar
Posts: 651
Joined: 28 Mar 2013, 16:16
Reputation: 22

Post » 20 Jan 2014, 22:37

THANKS MAURICE! :D
Wait, how come the music does not play in the editor? Kinda weird.
Also, what is the music for the example mappack?
Last edited by Turtley3 on 20 Jan 2014, 22:58, edited 2 times in total.

Maurice
Stabyourself.net
Posts: 2142
Joined: 01 Feb 2012, 20:19
Reputation: 102

Post » 20 Jan 2014, 22:52

Update on the beta:
--newer version available--
Changelog: viewtopic.php?p=90713#p90713

Music not playing in editor is the expected behavior.
music in the example mappack is Yearning of the Wind or something. The 600AD theme from chrono trigger.

Turtley3
User avatar
Posts: 651
Joined: 28 Mar 2013, 16:16
Reputation: 22

Post » 20 Jan 2014, 23:03

I tried to play 4 player on your example mappack, and CRASH!
Image
Yeah.

HansAgain
User avatar
Posts: 1133
Joined: 03 Feb 2012, 18:51
Reputation: 265
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 23:04

Maurice, can you remove (or change)the debug key (F) from the game? i'm used to use that key to run.

alesan99
User avatar
Posts: 1618
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 253
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 23:05

@turtley
Maurice wrote:Known issues:
- Joypads don't work (This means that 2 players with the default configuration will crash.)
Last edited by alesan99 on 20 Jan 2014, 23:05, edited 1 time in total.

Maurice
Stabyourself.net
Posts: 2142
Joined: 01 Feb 2012, 20:19
Reputation: 102

Post » 20 Jan 2014, 23:05

Hans1998 wrote:Maurice, can you remove (or change)the debug key (F) from the game? i'm used to use that key to run.

no


Fixed things:
- Goombas flying away when funnel is turned off
- Epilepsy on crash

--newer version available--

Turtley3
User avatar
Posts: 651
Joined: 28 Mar 2013, 16:16
Reputation: 22

Post » 20 Jan 2014, 23:06

alesan99 wrote:
Maurice wrote:Known issues:
- Joypads don't work (This means that 2 players with the default configuration will crash.)

I changed the default configuration for the 4 players to P1's controls.

Maurice
Stabyourself.net
Posts: 2142
Joined: 01 Feb 2012, 20:19
Reputation: 102

Post » 20 Jan 2014, 23:07

Aiming is still bound to the joysticks

WillWare
User avatar
Posts: 1217
Joined: 08 Mar 2012, 04:35
Reputation: 265
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 23:10

Was able to scroll past the tile erase, tile 0, by accident (with the mousewheel). Showed a blank tile. Trying to scroll back crashed the game.

Turtley3
User avatar
Posts: 651
Joined: 28 Mar 2013, 16:16
Reputation: 22

Post » 20 Jan 2014, 23:14

I am gonna make a tower climbing mappack with this.

Maurice
Stabyourself.net
Posts: 2142
Joined: 01 Feb 2012, 20:19
Reputation: 102

Post » 20 Jan 2014, 23:20

Send issues and crashes to crash@stabyourself.net
Do not post them in here.

Turtley3
User avatar
Posts: 651
Joined: 28 Mar 2013, 16:16
Reputation: 22

Post » 20 Jan 2014, 23:24

But I do not know how to email.
Wait, in the Technical support, do I put my issues and crashes there?
:L

TheSeek
User avatar
Posts: 486
Joined: 21 Mar 2012, 06:31
Reputation: 8

Post » 20 Jan 2014, 23:24

Maurice wrote:Send issues and crashes to crash@stabyourself.net
Do not post them in here.

What about suggestions or adjustment about things that are already in, can we post them here?

MM102
User avatar
Posts: 1015
Joined: 11 May 2012, 06:08
Reputation: 498

Post » 20 Jan 2014, 23:25

*gasp* Maurice you took Order of Twilight off your website
This was off topic

HugoBDesigner
User avatar
Posts: 2100
Joined: 19 Sep 2012, 02:23
Reputation: 662
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 23:31

Awesome! It isn't working well on my old computer :(
Oh man! I wish I could be playing it now...

Turtley3
User avatar
Posts: 651
Joined: 28 Mar 2013, 16:16
Reputation: 22

Post » 20 Jan 2014, 23:36

Moved.
Last edited by Turtley3 on 20 Jan 2014, 23:39, edited 1 time in total.

Firaga
User avatar
Posts: 944
Joined: 02 Jul 2012, 16:05
Reputation: 118
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 23:38

Maurice wrote:Send issues and crashes to crash@stabyourself.net
Do not post them in here.

Gramanaitor
User avatar
Posts: 175
Joined: 24 May 2013, 14:34
Reputation: 2

Post » 20 Jan 2014, 23:41

Holy  sh0t . I..I honestly don't know what to say.

Thank you. I'll report when I test.

Wilo
User avatar
Posts: 968
Joined: 14 Feb 2013, 06:36
Reputation: 258

Post » 20 Jan 2014, 23:42

Turtley3 wrote:I am gonna make a tower climbing mappack with this.

Too late. I'm already making a mappack called "Testing to the Top."
now what do I do with the old build of awesome bros.?

Turtley3
User avatar
Posts: 651
Joined: 28 Mar 2013, 16:16
Reputation: 22

Post » 20 Jan 2014, 23:42

WiloKing wrote:
Turtley3 wrote:I am gonna make a tower climbing mappack with this.

Too late. I'm already making a mappack called "Testing to the Top."
now what do I do with the old build of awesome bros.?

My tower mappack will be a lot more different.
It will have 9 levels, with jumping skills.

HugoBDesigner
User avatar
Posts: 2100
Joined: 19 Sep 2012, 02:23
Reputation: 662
Contact:

Post » 20 Jan 2014, 23:43

Yeah, Alesan. This is the end for both of us - and our mods. Maurice won...

Turtley3
User avatar
Posts: 651
Joined: 28 Mar 2013, 16:16
Reputation: 22

Post » 20 Jan 2014, 23:44

HugoBDesigner wrote:Yeah, Alesan. This is the end for both of us - and our mods. Maurice won...

Don't worry, Mari0 SE is buggy.


Return to “Mari0”

Who is online

Users browsing this forum: tilukpo and 5 guests