Streaming game development: https://www.twitch.tv/stabyourself Image

[UPDATE] Alesan99's Entities (Koopalings, SMB3 Bowser, & more!)

Mods, guides how to use and install mods go right in here.
alesan99
User avatar
Posts: 1639
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 266
Contact:

Post » 31 Oct 2016, 13:22

WanderingTedium wrote:Is it an easy fix to change the camera tracking so that Mario is always centered no matter which way the camera scrolls?

I feel like this would change how existing levels work, so I won't do this by default.

WanderingTedium wrote:It's pretty much the only other feature I was concerned about besides the gamepad issue, but I can wait until the next big update if it's not worth looking into at the moment.

I don't have a problem fixing it now.

WanderingTedium
Posts: 26
Joined: 05 Mar 2012, 13:54
Reputation: 0

Post » 31 Oct 2016, 15:33

I didn't realize something like that could affect existing levels somehow, but much obliged for considering a quick fix regardless.

Villager103
User avatar
Posts: 605
Joined: 31 Jan 2013, 14:50
Reputation: 53
Contact:

Post » 31 Oct 2016, 15:38

Hey, I have a suggestion. Would it be possible to add different types of fizzlers into the game, but they fizzle different objects and stuff? IDK if you've ever played a Portal 2 test chamber involving any of ForthReaper's custom fizzlers, but they basically just act like fizzlers, but they block/fizzle different objects. For example, purple fizzlers block everything, but cubes can go through, death fizzlers fizzle everything that goes through, etc. Would it be possible to add any of this kind of stuff?

WawaTittere
User avatar
Posts: 63
Joined: 02 Mar 2016, 17:41
Reputation: 2

Post » 31 Oct 2016, 16:09

alesan99 wrote:
WawaTittere wrote:yeah but, what the hell went wrong? i just change the jump from the X to R2 (yeah, i use a ps3 controller) I'm not asking for fixes (because i never use multiplayer) but you can consider it

Try to check if this happens with with other buttons or in the other settings (ducking, left, right)
You'll have to change it in the settings text file for now.


I change for X and crashes, but I can change the "move" buttons

WawaTittere
User avatar
Posts: 63
Joined: 02 Mar 2016, 17:41
Reputation: 2

Post » 31 Oct 2016, 16:12

EDIT: i join the game in multiplayer but i just can move the character and move the portal "target"

WanderingTedium
Posts: 26
Joined: 05 Mar 2012, 13:54
Reputation: 0

Post » 04 Nov 2016, 01:00

How hard would to be for an idiot with minimal coding experience like myself to port an entity from Mari0 SE to this mod?

Specifically I wanted the action block from SE with its easy toggling function since it would really fit well with the pack I'm making now.

Technochips
User avatar
Posts: 691
Joined: 12 Mar 2015, 16:05
Reputation: 190
Contact:

Post » 04 Nov 2016, 01:30

you first need to know how to code lua

alesan99
User avatar
Posts: 1639
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 266
Contact:

Post » 04 Nov 2016, 02:58

WanderingTedium wrote:How hard would to be for an idiot with minimal coding experience like myself to port an entity from Mari0 SE to this mod?

Specifically I wanted the action block from SE with its easy toggling function since it would really fit well with the pack I'm making now.

I'll probably add it myself some time.
Mari0 SE functions a bit differently from this mod, since its based on 1.6.

WanderingTedium
Posts: 26
Joined: 05 Mar 2012, 13:54
Reputation: 0

Post » 04 Nov 2016, 08:25

I might as well also add that I discovered that enemies do not spawn when you're scrolling the screen to the left.

I have a feeling that's just a problem with the base game and not the mod, though.

WawaTittere
User avatar
Posts: 63
Joined: 02 Mar 2016, 17:41
Reputation: 2

Post » 05 Nov 2016, 13:28

WanderingTedium wrote:I might as well also add that I discovered that enemies do not spawn when you're scrolling the screen to the left.

I have a feeling that's just a problem with the base game and not the mod, though.


i noticed too, and when you make a horizontal level the portal entities (lasers, beams, etc.) just get glitch, i dunno if it fixed now

The Snivy
User avatar
Posts: 31
Joined: 15 Jul 2016, 02:43
Reputation: 10
Contact:

Post » 06 Nov 2016, 04:21

Uhh, i found this inside the graphics folder, is that text an texture that is used?

Image

Squidish
User avatar
Posts: 805
Joined: 05 Apr 2014, 04:04
Reputation: 211
Contact:

Post » 06 Nov 2016, 05:10

The Snivy wrote:Uhh, i found this inside the graphics folder, is that text an texture that is used?

Image

It's a joke

WawaTittere
User avatar
Posts: 63
Joined: 02 Mar 2016, 17:41
Reputation: 2

Post » 07 Nov 2016, 16:36

The Snivy wrote:Uhh, i found this inside the graphics folder, is that text an texture that is used?

Image


it's just a joke, but its pretty funny the "waka waka waka" xD

MartinBott19
User avatar
Posts: 24
Joined: 24 Jul 2016, 05:03
Reputation: 7

Post » 13 Nov 2016, 16:10

Image

I think this is a bug where the Big Bullet Bill doesn't hide the Portal Gun aiming thingy and the Donut.. I don't really need it to be fixed since it's just a visual/graphic bug but it's still a bug...

and also i made a goomba character for alesans entities which i think also works for 1.6 :D
Image
nobody really need to see this so spoilers to save a little space.. also i'm still not finish with this and also i might try learn how to make a SE character and ALSO i didn't make the goomba, super mario maker did

alesan99
User avatar
Posts: 1639
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 266
Contact:

Post » 13 Nov 2016, 16:25

MartinBott19 wrote:


I think this is a bug where the Big Bullet Bill doesn't hide the Portal Gun aiming thingy and the Donut.. I don't really need it to be fixed since it's just a visual/graphic bug but it's still a bug...

This is an easy fix, I'll patch it up sometime.
Also the goomba skin looks cool. I could probably make something in the next update that will let you change its abilities.

WawaTittere
User avatar
Posts: 63
Joined: 02 Mar 2016, 17:41
Reputation: 2

Post » 13 Nov 2016, 17:27

MartinBott19 wrote:and also i made a goomba character for alesans entities which i think also works for 1.6 :D
Image
nobody really need to see this so spoilers to save a little space.. also i'm still not finish with this and also i might try learn how to make a SE character and ALSO i didn't make the goomba, super mario maker did


what exactly does that Goomba? it seems to be really cool

MartinBott19
User avatar
Posts: 24
Joined: 24 Jul 2016, 05:03
Reputation: 7

Post » 17 Nov 2016, 08:48

WawaTittere wrote:what exactly does that Goomba? it seems to be really cool


He was supposed to do everything like normal mario does! :) (the difference is that this goomba don't have a biganimation cause why should i? xD)

Also i fixed my editor! Thank you main.lua for being so organized that i kind of understand the code causing the problem and thank you copy paste for helping me again! Now it works a bit better even though i'm using 0.9.2 love.

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 20 Nov 2016, 22:11

How many custom songs can be in a v0.10.0 Mappack? I am just curious.

alesan99
User avatar
Posts: 1639
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 266
Contact:

Post » 21 Nov 2016, 01:48

imgudman4567 wrote:How many custom songs can be in a v0.10.0 Mappack? I am just curious.

In the latest update the limit is 99

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 21 Nov 2016, 04:03

Well is there any reason to why the number isn't higher or is that number just out of personal convienence?

QwertymanO07
User avatar
Posts: 1279
Joined: 05 Oct 2012, 07:58
Reputation: 347
Contact:

Post » 21 Nov 2016, 06:36

Unless you filled up your folder on low-weight background sound tracks, there is no reason that you would need any more than 12.

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 21 Nov 2016, 07:33

QwertymanO07 wrote:Unless you filled up your folder on low-weight background sound tracks, there is no reason that you would need any more than 12.

Thus is true, but I was only asking for curiosity sake.

alesan99
User avatar
Posts: 1639
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 266
Contact:

Post » 21 Nov 2016, 14:08

imgudman4567 wrote:Well is there any reason to why the number isn't higher or is that number just out of personal convienence?

Its 99 because there is space for 2 digits in the input box in the level editor.
I could've added more, but I don't see why anyone would need more

QwertymanO07
User avatar
Posts: 1279
Joined: 05 Oct 2012, 07:58
Reputation: 347
Contact:

Post » 22 Nov 2016, 02:53

You could make it 100 if there's a song 0.

WawaTittere
User avatar
Posts: 63
Joined: 02 Mar 2016, 17:41
Reputation: 2

Post » 23 Nov 2016, 17:44

QwertymanO07 wrote:You could make it 100 if there's a song 0.


hum that's right, but, What the hell! Who in the whole world wants to have 100 songs in the game??

imgudman4567
User avatar
Posts: 249
Joined: 22 Jun 2015, 23:22
Reputation: 18
Contact:

Post » 24 Nov 2016, 00:54

WawaTittere wrote:
QwertymanO07 wrote:You could make it 100 if there's a song 0.


hum that's right, but, What the hell! Who in the whole world wants to have 100 songs in the game??


*slowly raises hand but quickly lowers*

Eden GT
User avatar
Posts: 239
Joined: 13 Jun 2015, 08:52
Reputation: 73
Contact:

Post » 24 Nov 2016, 10:42

What about a setting which allows music in the title screen? And custom sound effects for the "Hurry Up" music and the star music.
EDIT: Once again I request the save state feature. Just make a hotkey for it.

WawaTittere
User avatar
Posts: 63
Joined: 02 Mar 2016, 17:41
Reputation: 2

Post » 24 Nov 2016, 16:53

Eden GT wrote:What about a setting which allows music in the title screen? And custom sound effects for the "Hurry Up" music and the star music.
EDIT: Once again I request the save state feature. Just make a hotkey for it.


actually, it's a nice idea

FuriousHedgehog
User avatar
Posts: 781
Joined: 31 May 2014, 02:14
Reputation: 296
Contact:

Post » 26 Nov 2016, 01:22

A good suggestion for me is the allowing of change the sound effects.

ajud
Posts: 1
Joined: 26 Nov 2016, 14:53
Reputation: 0

Post » 26 Nov 2016, 14:56

only gamepad axes will work. Trying to configure buttons on a gamepad will make the game crash.

WawaTittere
User avatar
Posts: 63
Joined: 02 Mar 2016, 17:41
Reputation: 2

Post » 26 Nov 2016, 22:12

FuriousHedgehog wrote:A good suggestion for me is the allowing of change the sound effects.


actually, you can do it, but you can't change the "hurry up" effect

alesan99
User avatar
Posts: 1639
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 266
Contact:

Post » 27 Nov 2016, 00:10

I do plan on providing a way to change sounds.
It won't be hard at all to add, it just takes some re-coding of the sound loading.

BrokenScreenPro3
Posts: 6
Joined: 03 Dec 2016, 05:22
Reputation: 2
Contact:

Post » 03 Dec 2016, 05:38

Suggestions:

Try adding Super Mario Maker Physics! :D
Also Enemies could be placed inside of Blocks so if jumped, they will pop out.
Gears

alesan99
User avatar
Posts: 1639
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 266
Contact:

Post » 03 Dec 2016, 21:46

BrokenScreenPro3 wrote:Suggestions:

Try adding Super Mario Maker Physics! :D
Also Enemies could be placed inside of Blocks so if jumped, they will pop out.
Gears

Mario Maker physics would just be NSMB physics, right? That might be a tad difficult.
Also I've tested out enemies coming out of blocks before, I forgot I never actually added it. I'll probably make it work with enemy tools, because it could cause some problems for old mappacks.

BrokenScreenPro3
Posts: 6
Joined: 03 Dec 2016, 05:22
Reputation: 2
Contact:

Post » 04 Dec 2016, 09:35

alesan99 wrote:
BrokenScreenPro3 wrote:Suggestions:

Try adding Super Mario Maker Physics! :D
Also Enemies could be placed inside of Blocks so if jumped, they will pop out.
Gears

Mario Maker physics would just be NSMB physics, right? That might be a tad difficult.
Also I've tested out enemies coming out of blocks before, I forgot I never actually added it. I'll probably make it work with enemy tools, because it could cause some problems for old mappacks.

Will it be possible to implement if giant goombas are stoomped. They break into smaller ones?

badhaloninja
Posts: 11
Joined: 16 May 2013, 04:09
Reputation: 0

Post » 05 Dec 2016, 08:04

Try To Add Triangle Blocks from smw!

Guest_1000000
Posts: 5
Joined: 29 May 2016, 05:47
Reputation: 0

Post » 11 Dec 2016, 15:33

Topic off bumping:
I need to update my OpenGL :(

Code: Select all

This program requires a graphics card and video drivers which support OpenGL 2.1 or OpenGL ES 2

Detected OpenGL version:
1.4.0 - Build 8.14.10.1929 - Intel Pineview Platform (Intel)

I dont have time to update OpenGL D:

alesan99
User avatar
Posts: 1639
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 266
Contact:

Post » 11 Dec 2016, 16:53

Guest_1000000 wrote:I need to update my OpenGL :(
I dont have time to update OpenGL D:

Alright, You have 3 options

1. You can try sending MartinBott19 a PM and ask for his 0.9.2 version of the mod.
or
2. Download the old 0.9.0 version of the mod
or
3. Update your drivers, which doesn't take long (google instructions if you don't know how). If this doesn't work, i'm afraid you'll need a new graphics card.

Hope this helps.

BrokenScreenPro3
Posts: 6
Joined: 03 Dec 2016, 05:22
Reputation: 2
Contact:

Post » 21 Dec 2016, 04:23

Why the latest version of this mod is in .love? Why not in .exe?

Technochips
User avatar
Posts: 691
Joined: 12 Mar 2015, 16:05
Reputation: 190
Contact:

Post » 21 Dec 2016, 05:49

because it takes more time making and uploading a .exe file with the .love file

you can open it with love2d so it's the same thing

alesan99
User avatar
Posts: 1639
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 266
Contact:

Post » 21 Dec 2016, 21:06

BrokenScreenPro3 wrote:Why the latest version of this mod is in .love? Why not in .exe?

Here's the exe download: https://www.dropbox.com/s/hw8z8slnkmwlrmx/alesan99s_entities_0-10-0_7-1_win.zip?dl=1
.exe files take longer to make so I don't always make them for small updates

WawaTittere
User avatar
Posts: 63
Joined: 02 Mar 2016, 17:41
Reputation: 2

Post » 23 Dec 2016, 23:04

Merry XMas Everyone!

Technochips
User avatar
Posts: 691
Joined: 12 Mar 2015, 16:05
Reputation: 190
Contact:

Post » 24 Dec 2016, 01:32

eh could have posted that on the chat "room"

WawaTittere
User avatar
Posts: 63
Joined: 02 Mar 2016, 17:41
Reputation: 2

Post » 24 Dec 2016, 15:08

Julien12150 wrote:eh could have posted that on the chat "room"


Ok, but there are people out of the chat room, and I really admire Alesan99 and his Mod.

Eden GT
User avatar
Posts: 239
Joined: 13 Jun 2015, 08:52
Reputation: 73
Contact:

Post » 24 Dec 2016, 23:51

WawaTittere wrote:
Julien12150 wrote:eh could have posted that on the chat "room"


Ok, but there are people out of the chat room, and I really admire Alesan99 and his Mod.


Instead, they usually hang out on the STYS Discord server. Here's the link:
http://j.mp/STYSdiscord

WawaTittere
User avatar
Posts: 63
Joined: 02 Mar 2016, 17:41
Reputation: 2

Post » 25 Dec 2016, 16:13

ok, thanks

Eden GT
User avatar
Posts: 239
Joined: 13 Jun 2015, 08:52
Reputation: 73
Contact:

Post » 24 Jan 2017, 04:56

Bug report!

Code: Select all

Error

main.lua:2698: attempt to compare number with nil


Traceback

   main.lua:2452: in function '__lt'
   main.lua:2698: in function 'getmappacklevels'
   menu.lua:1405: in function 'loadbackground'
   menu.lua:1898: in function 'menu_keypressed'
   main.lua:2014: in function <main.lua:1957>
   [C]: in function 'xpcall'

alesan99
User avatar
Posts: 1639
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 266
Contact:

Post » 24 Jan 2017, 14:09

Eden GT wrote:Bug report!

Code: Select all

Error

main.lua:2698: attempt to compare number with nil


Traceback

   main.lua:2452: in function '__lt'
   main.lua:2698: in function 'getmappacklevels'
   menu.lua:1405: in function 'loadbackground'
   menu.lua:1898: in function 'menu_keypressed'
   main.lua:2014: in function <main.lua:1957>
   [C]: in function 'xpcall'

What text files are in your mappack folder? There might be one that's messing up.
This download should fix it regardless: https://www.dropbox.com/s/np3r3u9nbmsrxtn/alesan99s_entities_0-10-0_7-1.love?dl=1

Eden GT
User avatar
Posts: 239
Joined: 13 Jun 2015, 08:52
Reputation: 73
Contact:

Post » 25 Jan 2017, 02:40

Thanks.
Request: Which worlds Bowser will throw hammers.

alesan99
User avatar
Posts: 1639
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 266
Contact:

Post » 25 Jan 2017, 21:52

Eden GT wrote:Thanks.
Request: Which worlds Bowser will throw hammers.

Do you want an option to change which worlds?
In case you just want the worlds, its currently world 6 and above.


Return to “Modding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron