SE Custom Enemies Help Thread

Mapping related threads and questions go in here!
JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 16 Nov 2014, 23:22

alesan99 wrote:You can't add custom sounds and try to keep "distancetime" at a low number.

i modded mari0 SE to include the "boss"/"boomboom" music,but still do not play the music
the distancetime i fixed too,i put to 3 and follow me as intended

JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 17 Nov 2014, 00:31

I want help!!!

JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 17 Nov 2014, 02:15

i think that someone will help me,but nobody helped me,just seeing the "Super Kawaii Sister" thing,and ignoring me :,(
i cannot update my mod without help :,,(

EDIT: help me or i will sleep

Squidish
User avatar
Posts: 801
Joined: 05 Apr 2014, 04:04
Reputation: 210
Contact:

Post » 17 Nov 2014, 02:39

Go to sleep? Good! You need too, with all these stupid double posts and asking for help over and over. Get some rest.

JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 17 Nov 2014, 17:47

JohnHOne wrote:
alesan99 wrote:You can't add custom sounds and try to keep "distancetime" at a low number.

i modded mari0 SE to include the "boss"/"boomboom" music,but still do not play the music
the distancetime i fixed too,i put to 3 and follow me as intended

actually,it work the music,but i cant hear,if it crashes and its working,i hear the very first part

JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 20 Nov 2014, 20:31

ok,everyone do not want to help me,just forcing other people to bump a thread

HansAgain
User avatar
Posts: 1128
Joined: 03 Feb 2012, 18:51
Reputation: 264
Contact:

Post » 21 Nov 2014, 02:03

JohnHOne wrote:ok,everyone do not want to help me,just forcing other people to bump a thread


Don't you see how stupid are you looking right now? double posting is bad, and X-posting is even worse, just because you're not patient, we're not servants that will help you any time you want to.

Don't put "distancetime": "0", maybe that's what is crashing your game.
Use music entity with triggers.

And PLEASE, stop being SO childish.

EDIT: And don't say i'm being harsh, i can't be patient with someone who isn't too.

JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 24 Nov 2014, 02:57

i have another problem,
the Dinosaur that im making is not working

Image

the code:


dinosaur

Code: Select all

base=goomba
{   
    "quadcount": 4,

   "movement": "truffleshuffle",
   "stompable": true,
   "killsonbottom": true,
   "killsonsides": true,
   "stompanimation": false,
   
   "animationtype": "frames",
    "animationstart": 1,
   "animationspeed": 0.2,
   "animationframes": 4,

   "transforms": true,
   "transformtrigger": "stomp",
   "transformsinto": "dinosaurmad"
}


dinosaurmad(or use a goomba `_`)

Code: Select all

base=goomba
{
   "quadcount": 4,

   "movement": "truffleshuffle",
   "stompable": true,
   "killsonbottom": true,
   "killsonsides": true,
   
   "animationtype": "frames",
    "animationstart": 1,
   "animationspeed": 0.2,
   "animationframes": 4,
   
   "stompanimation": false,

   "transforms": true,
   "transformtrigger": "stomp",
   "transformsinto": "dinosaurangry"
   
   "truffleshufflespeed": 4,
   "truffleshuffleacceleration": 60
}

dinosaurangry

Code: Select all

base=goomba
{
   "quadcount": 4,

   "movement": "truffleshuffle",
   "stompable": true,
   "killsonbottom": true,
   "killsonsides": true,
   
   "animationtype": "frames",
    "animationstart": 1,
   "animationspeed": 0.2,
   "animationframes": 3,
   
   "stompanimation": true,
}
{   
   "truffleshufflespeed": 6,
   "truffleshuffleacceleration": 100
}

Mari0Maker
User avatar
Posts: 1347
Joined: 07 Apr 2012, 17:10
Reputation: 39
Contact:

Post » 24 Nov 2014, 04:58

Change dinosaurangry to this:

Code: Select all

base=goomba
{

"quadcount": 4,

"movement": "truffleshuffle",
"stompable": true,
"killsonbottom": true,
"killsonsides": true,
       
"animationtype": "frames",
"animationstart": 1,
"animationspeed": 0.2,
"animationframes": 3,
       
"stompanimation": true,

"truffleshufflespeed": 6,
"truffleshuffleacceleration": 100
}

JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 24 Nov 2014, 17:19

EDIT:
MagicPillow give me a base for make the dinosaur
but it crash when you go at enemies tab
i will private message magicpillow

HowToEatGirafes
User avatar
Posts: 599
Joined: 05 Feb 2014, 23:18
Reputation: 95
Contact:

Post » 24 Nov 2014, 19:28

JohnHOne wrote:EDIT:
MagicPillow give me a base for make the dinosaur
but it crash when you go at enemies tab
i will private message magicpillow

So why do you sayit if it's gonna be the subject of your "private" message ?

JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 25 Nov 2014, 20:22

HowToEatGirafes wrote:
JohnHOne wrote:EDIT:
MagicPillow give me a base for make the dinosaur
but it crash when you go at enemies tab
i will private message magicpillow

So why do you sayit if it's gonna be the subject of your "private" message ?

magicpillow fixed for me the dinosaur
it no longer crash

JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 05 Jan 2015, 02:46

This enemy(the zombie goomba's corpse) crashed the game

Code: Select all

{
   "quadcount": 1,

   "movement": "truffleshuffle",
   "stompable": false,
   
   "animationtype": "false",
   
   "stompanimation": false,
   
   "quadno": 1,
   
   "width": 0.75,
   "height": 0.75,
   
   "spawnsenemy": "zombiegoomba",
   "spawnenemydelays": [8],
   "lifetime": 8.1,
   
   "static": false,
   "active": true,
   
   "category": 4,
   
   "mask": [   true,
            false, false, false, false, true,
            false, true, false, true, false,
            false, false, false, false, false,
            true, true, false, false, false,
            false, true, true, false, false,
            true, false, true, true, true],            
   
   "emancipatecheck": true,
   "autodelete": true,
   
   "offsetX": 6,
   "offsetY": 3,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 8
}

EDIT:here the sprite:
Image

SauloFX
User avatar
Posts: 617
Joined: 26 Feb 2014, 02:52
Reputation: 84

Post » 05 Jan 2015, 03:35

JohnHOne wrote:This enemy(the zombie goomba's corpse) crashed the game

Code: Select all

{
   "quadcount": 1,

   "movement": "truffleshuffle",
   "stompable": false,
   
   "animationtype": "false",
   
   "stompanimation": false,
   
   "quadno": 1,
   
   "width": 0.75,
   "height": 0.75,
   
   "spawnsenemy": "zombiegoomba",
   "spawnenemydelays": [8],
   "lifetime": 8.1,
   
   "static": false,
   "active": true,
   
   "category": 4,
   
   "mask": [   true,
            false, false, false, false, true,
            false, true, false, true, false,
            false, false, false, false, false,
            true, true, false, false, false,
            false, true, true, false, false,
            true, false, true, true, true],            
   
   "emancipatecheck": true,
   "autodelete": true,
   
   "offsetX": 6,
   "offsetY": 3,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 8
}

EDIT:here the sprite:
Image


It makes some time since I coded a enemy... But i'm pretty sure "False" isn't a type of animation...

TurretBot
User avatar
Posts: 4633
Joined: 15 Mar 2012, 23:18
Reputation: 712
Contact:

Post » 05 Jan 2015, 04:08

It's "none"

JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 05 Jan 2015, 04:08

SauloFX wrote:
JohnHOne wrote:This enemy(the zombie goomba's corpse) crashed the game

Code: Select all

{
   "quadcount": 1,

   "movement": "truffleshuffle",
   "stompable": false,
   
   "animationtype": "false",
   
   "stompanimation": false,
   
   "quadno": 1,
   
   "width": 0.75,
   "height": 0.75,
   
   "spawnsenemy": "zombiegoomba",
   "spawnenemydelays": [8],
   "lifetime": 8.1,
   
   "static": false,
   "active": true,
   
   "category": 4,
   
   "mask": [   true,
            false, false, false, false, true,
            false, true, false, true, false,
            false, false, false, false, false,
            true, true, false, false, false,
            false, true, true, false, false,
            true, false, true, true, true],            
   
   "emancipatecheck": true,
   "autodelete": true,
   
   "offsetX": 6,
   "offsetY": 3,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 8
}

EDIT:here the sprite:
Image


It makes some time since I coded a enemy... But i'm pretty sure "False" isn't a type of animation...


I removed the animation since false is not a option
i tried to rework(the corpse is not intended to move) and it still crashes

Code: Select all

{
   "quadcount": 1,

   "stompable": false,
   
   "stompanimation": false,
   
   "quadno": 1,
   
   "width": 0.75,
   "height": 0.75,
   
   "spawnsenemy": "zombiegoomba",
   "spawnenemydelays": [8],
   "lifetime": 8.1,
   
   "static": false,
   "active": true,
   
   "category": 4,
   
   "mask": [   true,
            false, false, false, false, true,
            false, true, false, true, false,
            false, false, false, false, false,
            true, true, false, false, false,
            false, true, true, false, false,
            true, false, true, true, true],           
   
   "emancipatecheck": true,
   "autodelete": true,
   
   "offsetX": 6,
   "offsetY": 3,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 8
}

Oh wait...
TurretBot wrote:It's "none"

I Used my old code and changed the "false" to "none",but it crash!

Code: Select all

{
   "quadcount": 1,

   "movement": "none",
   "stompable": false,
   
   "animationtype": "none",
   
   "stompanimation": false,
   
   "quadno": 1,
   
   "width": 0.75,
   "height": 0.75,
   
   "spawnsenemy": "zombiegoomba",
   "spawnenemydelays": [8],
   "lifetime": 8.1,
   
   "static": false,
   "active": true,
   
   "category": 4,
   
   "mask": [   true,
            false, false, false, false, true,
            false, true, false, true, false,
            false, false, false, false, false,
            true, true, false, false, false,
            false, true, true, false, false,
            true, false, true, true, true],           
   
   "emancipatecheck": true,
   "autodelete": true,
   
   "offsetX": 6,
   "offsetY": 3,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 8
}

SauloFX
User avatar
Posts: 617
Joined: 26 Feb 2014, 02:52
Reputation: 84

Post » 05 Jan 2015, 15:57

JohnHOne wrote:
SauloFX wrote:
JohnHOne wrote:This enemy(the zombie goomba's corpse) crashed the game

Code: Select all

{
   "quadcount": 1,

   "movement": "truffleshuffle",
   "stompable": false,
   
   "animationtype": "false",
   
   "stompanimation": false,
   
   "quadno": 1,
   
   "width": 0.75,
   "height": 0.75,
   
   "spawnsenemy": "zombiegoomba",
   "spawnenemydelays": [8],
   "lifetime": 8.1,
   
   "static": false,
   "active": true,
   
   "category": 4,
   
   "mask": [   true,
            false, false, false, false, true,
            false, true, false, true, false,
            false, false, false, false, false,
            true, true, false, false, false,
            false, true, true, false, false,
            true, false, true, true, true],            
   
   "emancipatecheck": true,
   "autodelete": true,
   
   "offsetX": 6,
   "offsetY": 3,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 8
}

EDIT:here the sprite:
Image


It makes some time since I coded a enemy... But i'm pretty sure "False" isn't a type of animation...


I removed the animation since false is not a option
i tried to rework(the corpse is not intended to move) and it still crashes

Code: Select all

{
   "quadcount": 1,

   "stompable": false,
   
   "stompanimation": false,
   
   "quadno": 1,
   
   "width": 0.75,
   "height": 0.75,
   
   "spawnsenemy": "zombiegoomba",
   "spawnenemydelays": [8],
   "lifetime": 8.1,
   
   "static": false,
   "active": true,
   
   "category": 4,
   
   "mask": [   true,
            false, false, false, false, true,
            false, true, false, true, false,
            false, false, false, false, false,
            true, true, false, false, false,
            false, true, true, false, false,
            true, false, true, true, true],           
   
   "emancipatecheck": true,
   "autodelete": true,
   
   "offsetX": 6,
   "offsetY": 3,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 8
}

Oh wait...
TurretBot wrote:It's "none"

I Used my old code and changed the "false" to "none",but it crash!

Code: Select all

{
   "quadcount": 1,

   "movement": "none",
   "stompable": false,
   
   "animationtype": "none",
   
   "stompanimation": false,
   
   "quadno": 1,
   
   "width": 0.75,
   "height": 0.75,
   
   "spawnsenemy": "zombiegoomba",
   "spawnenemydelays": [8],
   "lifetime": 8.1,
   
   "static": false,
   "active": true,
   
   "category": 4,
   
   "mask": [   true,
            false, false, false, false, true,
            false, true, false, true, false,
            false, false, false, false, false,
            true, true, false, false, false,
            false, true, true, false, false,
            true, false, true, true, true],           
   
   "emancipatecheck": true,
   "autodelete": true,
   
   "offsetX": 6,
   "offsetY": 3,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 8
}


Please try this:

Code: Select all

base=goomba
{
"quadcount": 1,
"stompanimation": false
}

Note: I DIDN'T test the code.

JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 05 Jan 2015, 20:23

SauloFX wrote:Please try this:

Code: Select all

base=goomba
{
"quadcount": 1,
"stompanimation": false
}

Note: I DIDN'T test the code.

Why you are giving a code without the lifetime and the transform thing?

SauloFX
User avatar
Posts: 617
Joined: 26 Feb 2014, 02:52
Reputation: 84

Post » 06 Jan 2015, 01:51

Couldn't you add them yourself? I was fixing the crash, not making a enemy.

JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 06 Jan 2015, 02:05

SauloFX wrote:Couldn't you add them yourself? I was fixing the crash, not making a enemy.

It still crashes

Code: Select all

base=goomba
{
"quadcount": 1,
"stompanimation": false
"spawnsenemy": "zombiegoomba",
"spawnenemydelays": [8],
"lifetime": 8.1,
}

SauloFX
User avatar
Posts: 617
Joined: 26 Feb 2014, 02:52
Reputation: 84

Post » 06 Jan 2015, 02:08

Could you show the screenshot, so we can end this, please?

JohnHOne
User avatar
Posts: 347
Joined: 13 Jul 2014, 23:55
Reputation: 8

Post » 06 Jan 2015, 02:15

SauloFX wrote:Could you show the screenshot, so we can end this, please?

Ok,here the screenshot:
Image

Wary
User avatar
Posts: 638
Joined: 03 Jun 2012, 14:30
Reputation: 57

Post » 06 Jan 2015, 02:16

JohnHOne wrote:
SauloFX wrote:Could you show the screenshot, so we can end this, please?

Ok,here the screenshot:
Image


ok john the error messages is clear enough so you can fix the issue yourself

QwertymanO07
User avatar
Posts: 1208
Joined: 05 Oct 2012, 07:58
Reputation: 301
Contact:

Post » 14 Jan 2015, 09:17

I've been trying to make an enemy, but it crashes whenever I enter the enemies tab. I could probably figure it out if the crash actually mentioned the enemy.

Image

Right now, it's pretty much just a copy of a Hammer Bro. that doesn't jump and throws bullets.

Code: Select all

{
   "quadcount": 4,

   "movement": "wiggle",
   "wiggledistance": 1,
   "wigglespeed": 1.5,
   "speedx": -1.5,
   
   "facesplayer": true,
   
   "stompable": true,
   "killsonsides": true,
   "killsonbottom": true,
   
   "animationtype": "frames",
   "animationframes": 2,
   "animationstart": 1,
   "animationspeed": 0.2,
   
   "width": 0.75,
   "height": 0.75,
   
   "static": false,
   "active": true,
   
   "category": 20,
   
   "mask": [   true,
            false, false, false, false, true,
            false, true, false, true, true,
            false, false, true, true, false,
            true, true, false, false, true,
            false, true, true, false, false,
            true, false, true, true, true],
               
   
   "emancipatecheck": false,
   "autodelete": false,
   
   "offsetX": 6,
   "offsetY": 8,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 21,

   "spawnsenemy": "bulletbill",
   "spawnenemydelays": [1.6],
   "spawnenemyspeedy": 0,
   "spawnenemyspeedx": -8,
   "spawnenemyoffsety": -1,
   "spawnenemyspeedxtowardsplayer": true,
   "spawnenemyspeedxtowardsplayer": true,
   
   "throwquadoffset": 2,
   "throwpreparetime": 0.5,
   
   "ignorefaithplates": true,
   "resistsfire": true,
   "health": 5
}

hammerbro.json for comparison:

Code: Select all

{
   "quadcount": 4,

   "movement": "wiggle",
   "wiggledistance": 1,
   "wigglespeed": 1.5,
   "speedx": -1.5,
   
   "facesplayer": true,
   
   "stompable": true,
   "killsonsides": true,
   "killsonbottom": true,
   
   "animationtype": "frames",
   "animationframes": 2,
   "animationstart": 1,
   "animationspeed": 0.2,
   
   "quadno": 1,
   
   "width": 0.75,
   "height": 0.75,
   
   "gravity": 40,
   
   "static": false,
   "active": true,
   
   "category": 20,
   
   "mask": [   true,
            false, false, false, false, true,
            false, false, false, true],
               
   
   "emancipatecheck": true,
   "autodelete": true,
   
   "offsetX": 6,
   "offsetY": 8,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 21,
   
   "jumps": true,
   "jumptime": 3,
   "jumpforce": 19,
   "jumpforcedown": 6,

   "spawnsenemy": "hammer",
   "spawnenemydelays": [0.6, 1.6],
   "spawnenemyspeedy": -8,
   "spawnenemyspeedx": -4,
   "spawnenemyoffsety": -1,
   "spawnenemyspeedxtowardsplayer": true,
   
   "throwquadoffset": 2,
   "throwpreparetime": 0.5,
   
   "ignorefaithplates": true
}

TurretBot
User avatar
Posts: 4633
Joined: 15 Mar 2012, 23:18
Reputation: 712
Contact:

Post » 14 Jan 2015, 11:59

Usually that crash is image-related. Check that your image file is named correctly, and also matches the code (though I'm not sure why it wouldn't, did you copy hammerbros.png too?)

In any case you should post your image file.

QwertymanO07
User avatar
Posts: 1208
Joined: 05 Oct 2012, 07:58
Reputation: 301
Contact:

Post » 14 Jan 2015, 12:23

The image file is, in fact, named correctly, as in it has the same name as the json sans file extension, but I don't know what you mean by "matches the code." Anyway, here's the image with a download link:
Image

TurretBot
User avatar
Posts: 4633
Joined: 15 Mar 2012, 23:18
Reputation: 712
Contact:

Post » 14 Jan 2015, 12:41

You don't have the spriteset-disabling property on your enemy (I forget what it's called)
Assuming you didn't crop it to one spriteset before posting. I'm on my 3DS so I can't download it

QwertymanO07
User avatar
Posts: 1208
Joined: 05 Oct 2012, 07:58
Reputation: 301
Contact:

Post » 14 Jan 2015, 13:01

I tried that, and it's still broken with the same error.

Squidish
User avatar
Posts: 801
Joined: 05 Apr 2014, 04:04
Reputation: 210
Contact:

Post » 15 Jan 2015, 23:22

Can someone help me? I'm making a shy guy, and he's supposed to transform when he's stomped. Instead, my game crashes when I stomp on him. I also tried stomping on scared shy guy, he crashed the game too. Here's the code:

Code: Select all

base=goomba

{
"quadcount": 9,
"animationtype": "frames",
"animationspeed": 0.04,
"animationstart": 1,
"animationframes": 8,

"nospritesets": false,
"stompedFrame": 9,

"OffsetY": 12.0,

"turnaroundoncliff": true,

"transforms": true,
"transformtrigger": "stomp",
"transfromsinto": "shyguyscared"
}

And shyguyscared:

Code: Select all

base=shyguy
{
"quadcount": 5,
"animationstart": 1,
"animationframes": 4,

"offsety": 12.0,

"truffleshufflespeed": 5,
"truffleshuffleacceleration": 100
}

QwertymanO07
User avatar
Posts: 1208
Joined: 05 Oct 2012, 07:58
Reputation: 301
Contact:

Post » 16 Jan 2015, 02:55

My guess is that they have no category or mask.

TurretBot
User avatar
Posts: 4633
Joined: 15 Mar 2012, 23:18
Reputation: 712
Contact:

Post » 16 Jan 2015, 03:59

QwertymanO07 wrote:My guess is that they have no category or mask.

Through the use of bases, they share the same mask as goombas.

SauloFX
User avatar
Posts: 617
Joined: 26 Feb 2014, 02:52
Reputation: 84

Post » 02 Feb 2015, 23:05

I don't know if someone had the same issue I had, but "spawnsound" isn't working for me.

I already placed a .ogg file every sound-related folder, and it doesn't work, no crash, no bad coding.

WillWare
User avatar
Posts: 1212
Joined: 08 Mar 2012, 04:35
Reputation: 259
Contact:

Post » 02 Feb 2015, 23:09

Unfortunately I don't think "spawnsound" works with custom sounds.

TurretBot
User avatar
Posts: 4633
Joined: 15 Mar 2012, 23:18
Reputation: 712
Contact:

Post » 06 Mar 2015, 22:30

Image
Does anyone know what's happening here?
They (from what I see)
1. Get resized to 16x16
2. Ignore most of my code
3. Crash unless I put a base and use base's code mostly

Help????

alesan99
User avatar
Posts: 1600
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 240
Contact:

Post » 06 Mar 2015, 23:08

It must be missing important properties if it can't work without a base.

Try looking at another enemy's .json and see what might be missing (i'm guessing quad stuff because the sprites are messed up)

TurretBot
User avatar
Posts: 4633
Joined: 15 Mar 2012, 23:18
Reputation: 712
Contact:

Post » 08 Mar 2015, 02:51

what's it missing? the one on the right:

Code: Select all

{
   "quadcount": 3,
   "animationtype": "frames",
   "animationstart": 1,
   "animationspeed": 0.2,
   "animationframes": 3,
   "width": 3.4375,
   "height": 3.4375,
   "quadcenterx": 27.5,
   "quadcentery": 27.5,
   "offsetx": 1,
   "offsety": 0,
   "mask": [true, false, false, true],
   "category": 4,
   "static": false,
   "active": true,
   "kills": true,
   "nospritesets": true
}

I think has everything important
And just for comparison this enemy has only those properties (everything until "kills" is the same) and works great

Code: Select all

{
   "quadcount": 2,
   "animationtype": "frames",
   "animationstart": 1,
   "animationframes": 2,
   "animationspeed": 0.25,
   "width": 0.75,
   "height": 0.6875,
   "quadcenterx": 6,
   "quadcentery": 5.5,
   "offsetx": 6,
   "offsety": 2.5,
   "mask": [true, false, false, true],
   "category": 4,
   "static": false,
   "active": true,
   "emancipatecheck": true,
   "autodelete": true,
   "kills": true,
   "reflects": true,
   "speedx": 2.5,
   "speedy": -3,
   "transforms": true,
   "transformsinto": "demoneye",
   "transformtrigger": "floorcollide",
   "starttowardsplayerhorizontal": true,
   "spawnoffsety": -0.001,
   "gravity": 2
}

mine209craft
User avatar
Posts: 109
Joined: 15 Feb 2015, 20:59
Reputation: 10
Contact:

Post » 08 Mar 2015, 03:43

I cant wait for some awesome custom enemies

Tecminer
User avatar
Posts: 482
Joined: 11 Jan 2014, 20:44
Reputation: 179
Contact:

Post » 08 Mar 2015, 18:24

What were you trying to accomplish with that post there?^^^

alesan99
User avatar
Posts: 1600
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 240
Contact:

Post » 08 Mar 2015, 20:48

What does it say when it crashes

TurretBot
User avatar
Posts: 4633
Joined: 15 Mar 2012, 23:18
Reputation: 712
Contact:

Post » 08 Mar 2015, 21:36

Image

alesan99
User avatar
Posts: 1600
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 240
Contact:

Post » 10 Mar 2015, 00:30

Try adding

Code: Select all

"quadno": 1

Polybius
User avatar
Posts: 316
Joined: 03 May 2012, 08:24
Reputation: 54

Post » 31 Mar 2015, 21:46

I'm having a bit of trouble with custom enemies as well :P
Im trying to make a red flying koopa act sort of like a bullet bill but slower.
it doesn't work, i can't pin point the problem

Code: Select all

base=kooparedflying
{
   "quadcount": 2,
 
   "animationtype": "frames",
   "animationframes": 2,
   "animationstart": 1,
   "animationspeed": 0.2,
   
   "killsontop":true,
   "killsonsides": true,
   "killsonbottom": true,
   
   "transforms": true,
   "transformsinto": "koopared",
   "transformtrigger": "stomp",
   "stompable": true,
   
   "movement": "none",
   "speedx": 4,
   "speedy": 0,
   "static": true,
   "starttowardsplayerhorizontal": true,
   
   "width": 0.75,
   "height": 0.75,
   "static": false,
   "active": true,
   "category": 5,
   
   "mask": [   true,
            false, false, false, false, true,
            false, true, false, true, false,
            false, false, true, false, false,
            true, true, false, false, true,
            false, true, true, false, false,
            true, false, true, true, true],
             
   "nocollidestops": true,
   "emancipatecheck": true,
   "autodelete": true,
   
   "gravity": 0,
   
   "offsetx": 6,
   "offsety": 0,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 19
}
   "offsety": 6,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 19
}
}

I fixed it :)

they still wont go through walls though.

edit edit (Fixed that too)

alex gaah
User avatar
Posts: 13
Joined: 08 Aug 2014, 03:45
Reputation: 1

Post » 01 May 2015, 03:25

Image some help

Code: Select all

{
   "quadcount": 4,

   "movement": "truffleshuffle",
   "kills": true,
   
   "animationtype": "frames",
   "animationframes": 4,
   "animationstart": 1,
   "animationspeed": 0.1,
   
      
   "truffleshufflespeed": 2,
   "truffleshuffleacceleration": 8,
   
   "quadno": 1,
   
   "width": 0.75,
   "height": 0.875,
   
   "static": false,
   "active": true,
   
   "category": 4,
   
   "mask": [   true,
            false, false, false, false, true,
            false, true, false, true, false,
            false, false, false, false, false,
            true, true, false, false, false,
            false, true, true, false, false,
            true, false, true, true, true],
               
   
   "emancipatecheck": true,
   "autodelete": true,
   
   "offsetX": 6,
   "offsetY": 3,
   "quadcenterX": 8,
   "quadcenterY": 8
}

MM102
User avatar
Posts: 1015
Joined: 11 May 2012, 06:08
Reputation: 496

Post » 01 May 2015, 20:29

Add

"nospriteset": true,

(I probably wrote it wrong though, I can't check I'm on mobile)

Unless you were talking about a different problem at which so, please specify.

alex gaah
User avatar
Posts: 13
Joined: 08 Aug 2014, 03:45
Reputation: 1

Post » 02 May 2015, 06:58

still failing :/
Image

i only want that walk and kills for now, like a spiney

WillWare
User avatar
Posts: 1212
Joined: 08 Mar 2012, 04:35
Reputation: 259
Contact:

Post » 02 May 2015, 07:48

Change the image so that the width/height of each frame is a multiple of 8 pixels.

I don't know why, but that's fixed this particular error for me in the past.

JWinslow23
User avatar
Posts: 143
Joined: 06 Feb 2013, 01:05
Reputation: 0

Post » 03 May 2015, 19:08

This enemy crashes with a "bad argument #2 to 'drawq' (Quad expected, got nil)" error.

Code: Select all

{
   "QuadCount": 16,
   "NoSpriteSets": true,
   "AnimationType": "frames",
   "AnimationStart": 1,
   "AnimationFrames": 16,
   "AnimationSpeed": 0.05,

   "Width": 1.6875,
   "Height": 1.6875,
   "OffsetX": 0,
   "Offsety": 0,
   "QuadCenterX": 13,
   "QuadCenterY": 13,

   "Lifetime": 0.8,
   "Static": true,
   "NotKilledFromBlocksBelow": true,

   "Portalable": false,
   "Kills": true,
   "KillsEnemies": true,
   "LaserResistant": true,
   "ResistsFire": true,
   "ResistsStar": true,
   "ResistsSpikes": true,

   "Stompable": false,
   "KilledByBoxes": false,

   "Movement": "none"
}

Picture: Image

I have determined that the problem is with the picture, but haven't figured out exactly what about it is wrong; if I replace it with another one of my enemies' pictures, it works fine (save for the appearance). Also, it works if I rezise the sprites to 16x16, but I don't wanna do that.

alesan99
User avatar
Posts: 1600
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 240
Contact:

Post » 03 May 2015, 19:11

Have you tried out the advice in the posts before yours?
The last few people have had the same problem.

JWinslow23
User avatar
Posts: 143
Joined: 06 Feb 2013, 01:05
Reputation: 0

Post » 03 May 2015, 19:48

alesan99 wrote:Have you tried out the advice in the posts before yours?
The last few people have had the same problem.


The only "advice" I saw was to make each of the sprites a multiple of 8 on each side. It did not work when I just added to the size of the image, but when I actually resized the entire image, it worked. What should I do?

alesan99
User avatar
Posts: 1600
Joined: 30 May 2013, 21:42
Reputation: 240
Contact:

Post » 03 May 2015, 19:53

Just make each frame 32x32 without changing the sprite itself


Return to “Mapping”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest